Steden

Het Rozenknopje bevindt zich precies in de stedendriehoek Luik, Aken en Maastricht.

Luik: de vurige stede

In Luik, of Liège, heerst een typische Franse (Waalse) sfeer. Luik heeft zijn naam te danken aan zijn staalnijverheid glas- en wapenindustrie. Maar anno 2012 is van deze industriële activiteiten in de binnenstad niets meer te zien. Luik heeft zich de laatste jaren ontpopt als een echte kunststad die voor de toeristen veel te bieden heeft. Voorbeelden zijn het Archeoforum of het Museum van het Waalse leven. Ook de zondagsmarkt la Batte is interessant om te bezoeken! Luik is in het bezit van een historische binnenstad.

Aken: de keizerstad

Aken telt zo’n 250.000 inwoners. De gezellige winkelstraten nodigen uit tot flaneren, slenteren en eindeloos winkelen. Historische pleinen, imposante bouwwerken, prachtige fonteinen en natuurlijk de beroemde Akense Dom zorgen ervoor dat Aken zeker een bezoek waard is.

Maastricht: de meest Bourgondische stad van Nederland

Het goede leven in Maastricht, de hoofdstad van de provincie Limburg, wordt duidelijk als u een bezoek brengt aan deze magnifieke stad. De sfeer van 20 eeuwen historie is bijna tastbaar aanwezig in de oude typische binnenstad. Smalle klinkerstraatjes, kerken, monumenten, herenhuizen, schatkamers en indrukwekkende gevels maken van Maastricht een zalig oord om in te verblijven en te genieten. De restanten van de stadswallen en de onderaardse vestingwerken vertellen u de geschiedenis over het woelig en krijgshaftig verleden.